Kategória 1

2023.04.05.
Híreink

Nemzetközi találkozót tartott az Eurodesk hálózat Grúziában!

2023.04.05.
Híreink

Nemzetközi találkozót tartott az Eurodesk hálózat Grúziában!

Február 28. és március 31. között Tbilisiben (Grúziában) tartotta meg az Eurodesk hálózat a szokásos féléves találkozóját, ahol az egyes országok Eurodesk koordinátorai azt tárgyalták meg, hogyan lehetne a nemzetközi mobilitási lehetőségeket még hatékonyabban kommunikálni a fiatalok felé. A házigazda a grúz Eurodesk mellett a Eurodesk Brussels Link volt.

A megnyitó ünnepséget a történelmi múlttal rendelkező városházán tartották, ahol a résztvevőket az Eurodesk elnöke, Lorena Baric, valamint helyi tisztviselők fogadták: Andria Basilaia, Tbilisi város tanácsának alpolgármestere, Irakli Gvilava, a Tbiliszi Városháza Kulturális, Oktatási, Sport- és Ifjúsági Osztályának vezetője, és Giorgi Chakvetadze, a Tbiliszi Városi Tanács Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke.

Az eseményen bemutatásra kerültek a 2022 szeptembere óta megvalósult Eurodesk projektek, események és jó gyakorlatok, emellett szó esett a jövőben megvalósuló kezdeményezésekről, ifjúsági információs szakemberek számára biztosított tréningekről és hasznos kiadványokról, továbbá a 2024-es  európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó kampányról. Emellett további workshopok zajlottak le a társadalmi befogadás és az októberi Time to Move eseménysorozathoz kapcsolódóan, de a hálózat új vizuális stratégiája is bemutatásra került.

A találkozó további kiemelt eseménye közé tartozott egy interaktív gyakorlat az Eurodesk partnerszervezetekkel való hatékony együttműködés növelésére, illetve hálózatként hogyan lehet a legtöbbet kihozni a fiatalok digitális tájékoztatásból.

Összességében egy sikeres rendezvényen vagyunk túl, a résztvevők számára bőséges információ került átadásra a hálózat jövőbeli terveiről, a fiatalok, mint célcsoport minél hatékonyabb tájékoztatása érdekében tervezett projektekről és kampányokról. Valamennyi résztvevő elismerte a grúz Eurodesk kiemelkedő szintű szervezési munkáját a találkozó kapcsán, és köszönetüket fejezték ki, hogy emlékezetes élményt biztosítottak minden országos koordinátor számára.

Az Eurodesk továbbra is elkötelezett a fiatalok nemzetközi mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás mellett, segítve őket céljaik elérésében és képességeik fejlesztésében.